“Wenst” en “Een echt verhaal”

Sinds tijden weer een boek gelezen en direct een fijn exemplaar. Ten eerste omdat de hoofdstukken zich als losstaande delen laten lezen (wat ze in feit ook zijn), maar meer nog vanwege de inhoud. Wenst – een prachtig boekje over dit fictieve dorp in het Groninger landschap. Gebeurtenissen uit de cultuur van het platteland met … Lees verder ““Wenst” en “Een echt verhaal””

Sinds tijden weer een boek gelezen en direct een fijn exemplaar. Ten eerste omdat de hoofdstukken zich als losstaande delen laten lezen (wat ze in feit ook zijn), maar meer nog vanwege de inhoud. Wenst – een prachtig boekje over dit fictieve dorp in het Groninger landschap. Gebeurtenissen uit de cultuur van het platteland met zijn exentrieke figuren en zijn doodgewone voorvallen. Mooi geschreven. ‘k Moet meer van Allard Schröder te pakken zien te krijgen.
Daarna in ruim één adem een kerstgeschenk verslonden: “Een echt verhaal” van Christine Otten. Een alleraardigst geschreven verhaal over een wetenschapster aan de VU die door een toevallige gebeurtenis haar leven een enorme wending ziet nemen. Of, zoals de achterflap van het VU-geschenk meldt: “Met deze novelle schreef Christine Otten een modern sprookje over vastlopen en durven veranderen.”