Wat ga je doen na december, Jan?

Die vraag krijg ik zo nu en dan voorgelegd nu mijn afscheid van Accare op 30 november wordt gevierd. (Ja, gevierd). Welnu: afgelopen maandagmiddag stond ik op de tennisbaan voor de 50+-toss. Fantastisch; dat wordt dus de vulling van die middag in het vervolg. Lieuwkje moet op woensdagen naar Nijmegen en ik zet haar om … Lees verder “Wat ga je doen na december, Jan?”

Die vraag krijg ik zo nu en dan voorgelegd nu mijn afscheid van Accare op 30 november wordt gevierd. (Ja, gevierd).
Welnu: afgelopen maandagmiddag stond ik op de tennisbaan voor de 50+-toss. Fantastisch; dat wordt dus de vulling van die middag in het vervolg.
Lieuwkje moet op woensdagen naar Nijmegen en ik zet haar om 7.15 uur af bij het station in Assen. Straks ga ik dan maar even zwemmen in Assen om vervolgens (als het hen uitkomt) naar het Drents Archief te gaan: het Bähleronderzoek is nog lang niet afgerond.
De klus bij de krant kan nog serieuzer worden opgepakt; er staan weer een aantal kerkdiensten gepland; we werken nog aan het dorpenboek voor de Schrieversronte; ik overweeg een vervolg op de fotocursus die tot medio december loopt; ik gaf me inmiddels al op voor een cursus dorpengids en vanmiddag nog voor een Fries projectkoor voor het Nieuwe liedboek. Kortom: ik heb niet de verwachting dat ik me ga vervelen.
De optie vanmorgen dat men mij wil vragen voor het gemengd koor heb ik maar direct naar het rijk der onmogelijkheden gedirigeerd.
Hoewel ik graag zing, zou ik dat liever op een anderssoortig koor doen en liever nog op projectbasis, zoals dat voor het nieuwe liedboek en van het afgelopen voorjaar: de Matteus Passie.