Rode dominee in Friesland

Het lag al een tijdje te wachten, maar dan nu toch eindelijk gelezen: ‘Albertinus van der Heide (1872-1953), Rode dominee tussen pastoraat en parlement’. Auteur: Marie-Anne de Harder, bij wie ik enkele avonden volgde over Rode dominees in Friesland (georganiseerd door Vorming & Toerusting). Lezing van dit boek wekt weer de behoefte wakker om te … Lees verder “Rode dominee in Friesland”

Rode dominee

Het lag al een tijdje te wachten, maar dan nu toch eindelijk gelezen: ‘Albertinus van der Heide (1872-1953), Rode dominee tussen pastoraat en parlement’. Auteur: Marie-Anne de Harder, bij wie ik enkele avonden volgde over Rode dominees in Friesland (georganiseerd door Vorming & Toerusting).
Lezing van dit boek wekt weer de behoefte wakker om te publiceren over Louis A. Bähler. Het waren tijdgenoten (er is ook een stukje tekst gewijd aan Bähler) alleen zijn ze elkaar maar weinig tegengekomen.
Toch is het tijdbeeld dat De Harder schetst uiteraard ook het tijdbeeld bij Bähler, hoewel deze na 1915 publiek niet meer zeer actief was en Van der Heide juist toen de politiek (Tweede Kamer) in ging.
Het boek over A.S. Talma ligt er ook nog en moet in augustus maar gelezen worden. Er liggen eerst andere werken te wachten.