De mythische oom

Hij lag er al een tijdje, maar is nu eindelijk gelezen, het boek van Mariet Meester. De ondertitel ‘Nederlandse immigranten in Amerika:’ dekt de lading niet, wel wat er na de dubbele punt volgt: een bloedband. Een mooi geschreven ‘documentaire’ over de zoektocht van Mariet naar de achtergronden en leefwijze van haar oom die nog … Lees verder “De mythische oom”

Hij lag er al een tijdje, maar is nu eindelijk gelezen, het boek van Mariet Meester. De ondertitel ‘Nederlandse immigranten in Amerika:’ dekt de lading niet, wel wat er na de dubbele punt volgt: een bloedband.
Een mooi geschreven ‘documentaire’ over de zoektocht van Mariet naar de achtergronden en leefwijze van haar oom die nog leeft dankzij de stamceltransplantatie waarbij haar vader (broer van haar oom) de donor was.
Met name de kerkelijke verwikkelingen krijgen ruime aandacht. Geen wonder met 34 kerkgenootschappen bij 11.000 inwoners….
We hebben het dan over Lynden waar veel Nederlanders hun nieuwe wereld hebben gevonden, maar wel met oude opvattingen zeg ik er dan maar bij.