Twee toppers !

Vanwege de hoge temperaturen blijven de fietsen even in de schuur maar komen de boeken uit de kast. De recensies hebben niks teveel beloofd met hun loftuitingen over Ceasarion (Tommy Wieringa) en Het lot van de familie Meijer (Charles Lewinsky). Beide nodigen al lezende uit om het het vervolg van het verhaal zo snel mogelijk … Lees verder “Twee toppers !”

Vanwege de hoge temperaturen blijven de fietsen even in de schuur maar komen de boeken uit de kast.
De recensies hebben niks teveel beloofd met hun loftuitingen over Ceasarion (Tommy Wieringa) en Het lot van de familie Meijer (Charles Lewinsky). Beide nodigen al lezende uit om het het vervolg van het verhaal zo snel mogelijk te weten te komen; nachtwerk dus, zeker bij de pil uit Zwitserland (660 pagina’s). En hoewel Melnitz een rode draad vervult in dat boek, is de gekozen Nederlandse titel passender dan de originele met alleen de vermelding van de, toch ondergeschikte, rode draad. De recensie op literatuurplein schoot raak: de laatste delen ben je geneigd langzamer te lezen om maar langer in het gezelschap van de familie Meijer en hun belevenissen te kunnen verkeren.
Na dit fors en intrigerend boek moest ik weer flink in m’n geheugen duiken om te achterhalen waar Caesarion ook al weer over ging.
Toch heb ik ook aan het lezen van d�t boek veel plezier beleefd. Evenveel als destijds aan Joe Speedboot.
Beide van harte aanbevolen !