Bijzondere week

Wat jaren geleden als gedachte naar boven kwam en vorig jaar tijdens de vakantie werd verstevigd, heb ik deze week uitgevoerd: bijna een hele week verbleef ik ‘bij de zusters’ in Denekamp. Wat het extra bijzonder maakte was dat ik er verbleef met een cursusgroep van Vera Eikon, een stichting die mensen bijeenbrengt om iconen … Lees verder “Bijzondere week”

Mandylion - 19-24 februari 2012 DenekampWat jaren geleden als gedachte naar boven kwam en vorig jaar tijdens de vakantie werd verstevigd, heb ik deze week uitgevoerd: bijna een hele week verbleef ik ‘bij de zusters’ in Denekamp.
Wat het extra bijzonder maakte was dat ik er verbleef met een cursusgroep van Vera Eikon, een stichting die mensen bijeenbrengt om iconen te schilderen.
Als beginneling was voor mij de Mandylion klaargelegd: het niet door mensenhanden gemaakte gelaat van Christus.
Het opschrift van de icoon is de benaming Jezus Christus, aangevuld met de aanduiding ho oon: Ik ben, de woorden die Mozes hoorde bij de brandende braambos (Exodus 3: 1-18).
Meer weten over het Mandylion? Klik HIER voor een informatief filmpje op youtube.

Een fantastische groep mensen in een prachtige, rustige ambiance; kortom een zeer inspirerende week die voor (jaarlijkse?) herhaling vatbaar is.

Bijzondere momenten

Vanochtend verrassend veel mensen in de dienst die me ‘ergens’ van kenden; en ik ging niet eens voor in mijn geboorteplaats. Collega’s van mijn tijd bij Born uitgevers (1972-1977), iemand van het CJE-koor in Assen (1975-1977) collega’s van mijn laatste werkgever (1977-2011) en een gecommitteerde van de HBO-opleiding Personeel en Arbeid. Sommigen (her)kende ik niet … Lees verder “Bijzondere momenten”

Vanochtend verrassend veel mensen in de dienst die me ‘ergens’ van kenden; en ik ging niet eens voor in mijn geboorteplaats. Collega’s van mijn tijd bij Born uitgevers (1972-1977), iemand van het CJE-koor in Assen (1975-1977) collega’s van mijn laatste werkgever (1977-2011) en een gecommitteerde van de HBO-opleiding Personeel en Arbeid. Sommigen (her)kende ik niet (meer), maar als de verhalen loskomen en namen van collega’s vallen, dan valt ook het kwartje wel weer. Mooi!
Verder een aantal nagesprekken die me inspireren om vooral zo door te gaan. Kortom: een bemoedigende zondagochtend!
Dank allemaal !