Tot we elkaar opnieuw ontmoeten…

De coronamaatregelen brachten mijn dochters Annelies en Gerrie en kleindochter Hannah op het idee om online zangles te volgens bij Fabian Egli. En dat leidde tot het fragment dat je hier kunt beluisteren (en ook bekijken trouwens). Zó toepasselijk in deze corona-tijd!Zekerheidshalve de vertaling er maar even bij: Moge de weg je tegemoet komen.Moge de … Lees verder “Tot we elkaar opnieuw ontmoeten…”

De coronamaatregelen brachten mijn dochters Annelies en Gerrie en kleindochter Hannah op het idee om online zangles te volgens bij Fabian Egli. En dat leidde tot het fragment dat je hier kunt beluisteren (en ook bekijken trouwens). Zó toepasselijk in deze corona-tijd!
Zekerheidshalve de vertaling er maar even bij:

Moge de weg je tegemoet komen.
Moge de wind altijd in je rug zijn.
Moge de zon warm op je gezicht schijnen,
de regen zacht op je velden vallen.
En, tot we elkaar weerzien,
moge God je vasthouden in de palm van zijn hand.

Corona

De tulpen en narcissen hebben geen zorgen en tonen hun prachtige diversiteit. De appelboom komt in bloesem en ook de kastanje leeft weer op!In de kas plantte ik sla, broccoli en peterselie in het vertrouwen dat er in elk geval wel iets tot wasdom zal komen. De wilgen heb ik geknot om ze in toom … Lees verder “Corona”

De tulpen en narcissen hebben geen zorgen en tonen hun prachtige diversiteit. De appelboom komt in bloesem en ook de kastanje leeft weer op!
In de kas plantte ik sla, broccoli en peterselie in het vertrouwen dat er in elk geval wel iets tot wasdom zal komen. De wilgen heb ik geknot om ze in toom te houden.
Het gras groeit zo snel dat de tweede maaibeurt er aan zit te komen.
Maar … tussen die bedrijven door valt er als het ware steeds een doek waarin virologen en intensivisten en ministers (-president of niet) ons een evaluatie geven van het voorgaande bedrijf van het coronatoneel en ons proberen voor te bereiden op wat nog komt; waarbij ze eerlijk melden dat ook zij niet weten hoeveel bedrijven dit drama heeft, laat staan dat ze de afloop kennen.
Zoals Eugène Baljet het in een kyriegebed (uit 2012!) verwoord heeft: Wij zijn kwetsbare mensen.
“omringd door gevaar, vatbaar voor ziekte, gevoelig voor eenzaamheid, te breken door verdriet en sterfelijk tot in al onze vezels”.
In een ander gebed van hem klinkt het:
“U bent verborgen geraakt achter onbeantwoorde gebeden en hoop die tevergeefs was” om af te sluiten met “Treedt in ons leven tevoorschijn met liefde en uitkomst, gerechtigheid en vrede.”
Het is aan ons om die liefde, gerechtigheid en vrede te tonen. Nu. Juist nu!
De natuur doet veelkleurig haar best. Nu wij nog….