Bähler en …..

Bij de voorbereiding van de lezing over Louis Adriën Bähler stuit ik op steeds meer informatie; niet alleen over hemzelf, maar ook over veel van zijn verwanten. Brieven uit 1807; iemand die huisleraar was bij Willem de Clercq, diverse preken van diverse Bählers – kortom veel te veel om op 12 november te behandelen. De … Lees verder “Bähler en …..”

Bij de voorbereiding van de lezing over Louis Adriën Bähler stuit ik op steeds meer informatie; niet alleen over hemzelf, maar ook over veel van zijn verwanten.
Brieven uit 1807; iemand die huisleraar was bij Willem de Clercq, diverse preken van diverse Bählers – kortom veel te veel om op 12 november te behandelen.
De website (www.bahler.nl) wordt daarom uitgebreid met enkele pagina’s over diverse familieleden.
De ontvangen stamboom van de familie vertoont helaas enkele onzorgvuldigheden; dat betekent dus checken en nog eens verifiëren.
Maar archieven werken mee, professoren van diverse universiteiten vertalen Franstalige brieven (omdat ze er ook zelf belang bij hebben) of sturen informatie (als wederdienst).
Binnenkort het nog niet geïnventariseerde noch ontsloten archief van Louis Bähler zelf induiken. Volgens een oomzegger moet er een briefwisseling met Leo Tolstoj in zitten. Ben dus erg benieuwd.

Twitteren….

Tweet In voorbereiding op de aanschaf van een i-Phone-4 ben ik sinds enkele dagen aan het Twitteren geslagen. Echt verslavend kan ik het nog niet noemen, maar het nodigt zeker uit om zo nu en dan een tweet te verzenden. En als die i-Phone er eenmaal is zal dat wel wat anders gaan worden. Ben … Lees verder “Twitteren….”

In voorbereiding op de aanschaf van een i-Phone-4 ben ik sinds enkele dagen aan het Twitteren geslagen.
Echt verslavend kan ik het nog niet noemen, maar het nodigt zeker uit om zo nu en dan een tweet te verzenden.
En als die i-Phone er eenmaal is zal dat wel wat anders gaan worden.
Ben nog wat zoekende naar het juiste gebruik en wie ik allemaal precies wil volgen.
Er zijn ook hele aardige initiatieven, zoals van de ‘Moanne fan it Fryske Boek’ (maand van het Friese Boek); zij hebben een bijzondere gedichtenwedstrijd uitgeschreven. Het doel is dat je een #twicht (een twittergedicht) publiceert op je eigen Twitteraccount.
Direct maar een stellingwerfse #twicht ingezonden; die viel blijkbaar direct op, want even later twittert Tresoarfryslân:
Vandaag eerste Stellingwerver #twicht ontvangen in de twittergedichtenwedstrijd. Waar blijft het Stadsfries, het Bildts, het Gronings, enz? .

Je kunt me volgen op http://www.twitter.com/stellingwarf