Yep ! Pensioenakkoord !

De brief is binnen; nu alleen nog het aanvraagformulier binnenkrijgen, invullen, opsturen en….. Per 1-1-2012 vervroegd uittreden; dat had ik enkele weken geleden nog niet durven dromen. Wist van de mogelijkheid niet eens. Een collega tipte me er over en vervolgens was het ook zomaar gepiept eigenlijk. Dat wordt vrij vlot afbouwen, want ik heb … Lees verder “Yep ! Pensioenakkoord !”

De brief is binnen; nu alleen nog het aanvraagformulier binnenkrijgen, invullen, opsturen en…..

Per 1-1-2012 vervroegd uittreden; dat had ik enkele weken geleden nog niet durven dromen. Wist van de mogelijkheid niet eens. Een collega tipte me er over en vervolgens was het ook zomaar gepiept eigenlijk.
Dat wordt vrij vlot afbouwen, want ik heb ook nog voor ongeveer een maand verlofuren staan. Het zou concreet wel eens per 1 december kunnen zijn dus….

Pensioenakkoord ?

Ze zijn er uit ! Nu ik nog… Gisteren kwam minister Kamp met de werkgevers en werknemers tot een pensioenakkoord. Er is lang tegenaan gehikt en nog steeds stribbelen deelbonden flink tegen; maar het komt er, dat is wel zeker. Tegelijkertijd ben ik voor en met mezelf aan het ‘onderhandelen’ over vervroegd uittreden. Van het … Lees verder “Pensioenakkoord ?”

Ze zijn er uit ! Nu ik nog…
Gisteren kwam minister Kamp met de werkgevers en werknemers tot een pensioenakkoord. Er is lang tegenaan gehikt en nog steeds stribbelen deelbonden flink tegen; maar het komt er, dat is wel zeker.
Tegelijkertijd ben ik voor en met mezelf aan het ‘onderhandelen’ over vervroegd uittreden. Van het pensioenfonds moet een offerte/berekening komen waardoor duidelijkheid wordt verkregen over de netto inkomsten (nu en bij 65 jr.) die resteren bij uittreding per 1-1-2012……
Vervroegd uittreden, dat is wel duidelijk; alleen nog niet exact per wanneer.

De eerste pagina..

De eerste pagina is van de persen gerold. Veel passen en meten met de tekst – schrappen, aanvullen, wijzigen – levert de PAGINA op zoals die vandaag in de krant verscheen. Het laden van het PDF-bestand (Acrobat Reader is nodig) kan eventjes duren.

De eerste pagina is van de persen gerold.
Veel passen en meten met de tekst – schrappen, aanvullen, wijzigen – levert de PAGINA op zoals die vandaag in de krant verscheen.
Het laden van het PDF-bestand (Acrobat Reader is nodig) kan eventjes duren.

En dat is ze-he-ven….

Zeer gelukkige opa en oma zijn we van het zevende kleindkind: Boaz, zoon van Gerrit Jan en Aafke en zusje van Nina (Appelscha). Geboren in Assen op 5 september 2011. De trotse en blije ouders maakten de foto. Een wonder – zo’n fantastisch mensenkind!

B O A Z    K O O PS
Zeer gelukkige opa en oma zijn we van het zevende kleindkind: Boaz, zoon van Gerrit Jan en Aafke en zusje van Nina (Appelscha).
Geboren in Assen op 5 september 2011.
De trotse en blije ouders maakten de foto.
Een wonder – zo’n fantastisch mensenkind!

Nieuw Twitteraccount

In verband met de klus voor de Nieuwe Ooststellingwerver (zie eerder bericht) heb ik een nieuw twitteraccount aangemaakt. Daarop rond het weekend kort headlines van de pagina Kerk en Samenleving van de komende woensdag. Volgen? www.twitter.com/NOS_KenS Heb je nieuws dat de krant zou mogen halen? Geef het door ! Vrijdag bleek dat ik me danig … Lees verder “Nieuw Twitteraccount”

In verband met de klus voor de Nieuwe Ooststellingwerver (zie eerder bericht) heb ik een nieuw twitteraccount aangemaakt.
Daarop rond het weekend kort headlines van de pagina Kerk en Samenleving van de komende woensdag.
Volgen?

www.twitter.com/NOS_KenS

Heb je nieuws dat de krant zou mogen halen? Geef het door !

Vrijdag bleek dat ik me danig heb verkeken op het eigene van het tabloidformaat van een krant.
Artikelen waaraan interviews ten grondslag lagen moeten meer dan gehalveerd worden, ook al omdat ook de eerste van een tweewekelijkse column (wisselende columnisten) woensdag verschijnt.
Mooi leerproces !
Dat geldt ook voor het opmaken van de pagina. De lay (het format) ligt in een aantal opties al klaar, maar welke kop kies je? Waar maak je een artikel van en wat komt ‘slechts’ in de nieuws’paal’?
En erger nog: wat komt niet in de krant?
Nu al is duidelijk dat de aanloopproblemen een vlekkeloze start helaas niet mogelijk maken.
Afhankelijkheid van anderen maakt dat je soms even inwendig moet grommen……
Aan de andere kant: dan valt er nog wat te verbeteren !
Dus: alvast weer de voorbereidingen van de tweede editie van ‘mijn’ pagina plannen.

Driedaagse….?

Schreef ik vorige week nog over een driedaagse werkweek die was ingegaan; nu zijn er ontwikkelingen die nóg veel verder gaan….. Ik hoop in de loop van september/oktober meer te kunnen melden. ……..

Schreef ik vorige week nog over een driedaagse werkweek die was ingegaan; nu zijn er ontwikkelingen die nóg veel verder gaan…..
Ik hoop in de loop van september/oktober meer te kunnen melden.
……..