Wat ga je doen na december, Jan?

Die vraag krijg ik zo nu en dan voorgelegd nu mijn afscheid van Accare op 30 november wordt gevierd. (Ja, gevierd). Welnu: afgelopen maandagmiddag stond ik op de tennisbaan voor de 50+-toss. Fantastisch; dat wordt dus de vulling van die middag in het vervolg. Lieuwkje moet op woensdagen naar Nijmegen en ik zet haar om … Lees verder “Wat ga je doen na december, Jan?”

Die vraag krijg ik zo nu en dan voorgelegd nu mijn afscheid van Accare op 30 november wordt gevierd. (Ja, gevierd).
Welnu: afgelopen maandagmiddag stond ik op de tennisbaan voor de 50+-toss. Fantastisch; dat wordt dus de vulling van die middag in het vervolg.
Lieuwkje moet op woensdagen naar Nijmegen en ik zet haar om 7.15 uur af bij het station in Assen. Straks ga ik dan maar even zwemmen in Assen om vervolgens (als het hen uitkomt) naar het Drents Archief te gaan: het Bähleronderzoek is nog lang niet afgerond.
De klus bij de krant kan nog serieuzer worden opgepakt; er staan weer een aantal kerkdiensten gepland; we werken nog aan het dorpenboek voor de Schrieversronte; ik overweeg een vervolg op de fotocursus die tot medio december loopt; ik gaf me inmiddels al op voor een cursus dorpengids en vanmiddag nog voor een Fries projectkoor voor het Nieuwe liedboek. Kortom: ik heb niet de verwachting dat ik me ga vervelen.
De optie vanmorgen dat men mij wil vragen voor het gemengd koor heb ik maar direct naar het rijk der onmogelijkheden gedirigeerd.
Hoewel ik graag zing, zou ik dat liever op een anderssoortig koor doen en liever nog op projectbasis, zoals dat voor het nieuwe liedboek en van het afgelopen voorjaar: de Matteus Passie.

Aftellen is begonnen

Vandaag is de eerste dag van de laatste actieve werkmaand in loondienst. Op 30 november is mijn afscheid van Accare. Bijna 35 jaar heb ik daar (inclusief rechtsvoorgangers) gewerkt en met Uitgeversmaatschappij Born erbij heb ik bijna de veertig dienstjaren volgemaakt. Het is welletjes. Nog veertien werkdagen (drie dagen per week) en dan zien de … Lees verder “Aftellen is begonnen”

Vandaag is de eerste dag van de laatste actieve werkmaand in loondienst.
Op 30 november is mijn afscheid van Accare.
Bijna 35 jaar heb ik daar (inclusief rechtsvoorgangers) gewerkt en met Uitgeversmaatschappij Born erbij heb ik bijna de veertig dienstjaren volgemaakt. Het is welletjes.
Nog veertien werkdagen (drie dagen per week) en dan zien de weken er toch wel wat anders uit.
Meer tijd voor de krant, meer tennissen, meer lezen, meer thuis, de fotocamera trachten te doorgronden; kortom: relaxter leven !

Kamelen…..

(Van Facebook geplukt en vertaald vanuit het Engels) Kijk eerst naar de kamelen op de foto en lees dan onderstaande tekst. Deze foto is genomen van direct bóven de kamelen in de woestijn bij zonsopgang. Waarschijnlijk dat het een van de beste foto’s van het jaar 2005 is. Als je oplettend naar de foto gaat … Lees verder “Kamelen…..”

Kamelen in de woestijn..

(Van Facebook geplukt en vertaald vanuit het Engels)
Kijk eerst naar de kamelen op de foto en lees dan onderstaande tekst.
Deze foto is genomen van direct bóven de kamelen in de woestijn bij zonsopgang. Waarschijnlijk dat het een van de beste foto’s van het jaar 2005 is. Als je oplettend naar de foto gaat kijken, zul je zien dat de witte lijntjes/vlekken de kamelen zijn. De zwarte afbeeldingen/kamelen zijn ‘slechts’ de schaduwen!
Soms lijken onze ‘problemen’ zo groot als de schaduwen…maar ze zijn klein….