Alweer eentje…

Eerder waren er al beschrijvingen van enkele van zijn boeken die ik las, maar ook de laatste van Irvin D. Yalom mag er zijn: Het raadsel Spinoza. Prachtig hoe werkelijk gebeurde elementen met fictie zijn verweven tot een schitterend boek. De hoofdstukken over de twee hoofdpersonen Baruch (Bento) Spinoza en Alfred Rosenberg wisselen elkaar keurig … Lees verder “Alweer eentje…”

Eerder waren er al beschrijvingen van enkele van zijn boeken die ik las, maar ook de laatste van Irvin D. Yalom mag er zijn: Het raadsel Spinoza.
Prachtig hoe werkelijk gebeurde elementen met fictie zijn verweven tot een schitterend boek. De hoofdstukken over de twee hoofdpersonen Baruch (Bento) Spinoza en Alfred Rosenberg wisselen elkaar keurig af. Vaak zijn na een bejubeld eerste boek de latere werken van auteurs van minder allure. Zo niet bij Yalom. Goed gedocumenteerd en hiermee een leuke eerste kennismaking (voor mij althans) met het werk van deze Nederlandse filsoof. Daarom nu maar de door Theun de Vries geschreven – maar nog niet gelezen -biografie uit de kast gehaald.

… en…. over de dood…

Mooi boekje gelezen: “Waar ben je nu?- Over de dood van onze dierbaren.” Auteur: Wim Jansen. Aan de hand van een brief aan zijn overleden vriend leidt de auteur ons door zijn visieontwikkeling op de vraag waar zijn vriend nu is: Waar ben je nu? Maar eigenlijk is het boek misschien wel meer een uiteenzetting … Lees verder “… en…. over de dood…”

Mooi boekje gelezen: “Waar ben je nu?- Over de dood van onze dierbaren.” Auteur: Wim Jansen.
Aan de hand van een brief aan zijn overleden vriend leidt de auteur ons door zijn visieontwikkeling op de vraag waar zijn vriend nu is: Waar ben je nu?
Maar eigenlijk is het boek misschien wel meer een uiteenzetting over wat de auteur onder GOD verstaat.
Meer dan lezenswaardig!

Na de dood en vóór de geboorte….

Heb ik een column geschreven over het leven vóór of ná de dood, daar enkele mooie reacties op gekregen, krijg ik vandaag van Lieuwkje een artikel onder ogen over het leven ná de geboorte…… Tja, ik blijf nog steeds geloven in het leven vóór de dood – en dus ook ná de geboorte 😉

Heb ik een column geschreven over het leven vóór of ná de dood, daar enkele mooie reacties op gekregen, krijg ik vandaag van Lieuwkje een artikel onder ogen over het leven ná de geboorte……
Tja, ik blijf nog steeds geloven in het leven vóór de dood – en dus ook ná de geboorte 😉

Je kinderen……

Prachtige zin van Ronald Giphart in De wake: “Ware vaderliefde is het besef dat je zoons geen jongere versies zijn van jezelf, maar verbeterde versies. Je zoon is iemand die jij niet meer bent en nooit zult worden.” En waar zoon(s) staat kan uiteraard ook dochters(s)worden gelezen!

Prachtige zin van Ronald Giphart in De wake: “Ware vaderliefde is het besef dat je zoons geen jongere versies zijn van jezelf, maar verbeterde versies. Je zoon is iemand die jij niet meer bent en nooit zult worden.”
En waar zoon(s) staat kan uiteraard ook dochters(s)worden gelezen!

Kerk zijn

Vandaag (zaterdag 1 december) in Trouw een artikel van Monique Samuel die aan het eind Bridget Willard citeert: “Kerk is niet waar je samenkomt, kerk is geen gebouw, kerk is wat je bent. Laten we niet naar de kerk gaan, maar zelf de kerk zijn.” Ben benieuwd hoeveel mensen dit letterlijk nemen morgen.

Vandaag (zaterdag 1 december) in Trouw een artikel van Monique Samuel die aan het eind Bridget Willard citeert:

“Kerk is niet waar je samenkomt, kerk is geen gebouw, kerk is wat je bent. Laten we niet naar de kerk gaan, maar zelf de kerk zijn.”

Ben benieuwd hoeveel mensen dit letterlijk nemen morgen.