259 stemmen

Van een tiental personen had ik gehoord dat ze op mij hebben gestemd bij de verkiezingen voor de Verenigingsraad van de NCRV, maar het waren er uiteindelijk blijkbaar 259 ! Werkelijk overweldigend ! Hartelijk dank aan allen die hieraan hun steen hebben bijgedragen! De eerste vacatures ontstaan pas in 2016 en van de zeven kandidaten … Lees verder “259 stemmen”

NCRV
Van een tiental personen had ik gehoord dat ze op mij hebben gestemd bij de verkiezingen voor de Verenigingsraad van de NCRV, maar het waren er uiteindelijk blijkbaar 259 !
Werkelijk overweldigend ! Hartelijk dank aan allen die hieraan hun steen hebben bijgedragen!

De eerste vacatures ontstaan pas in 2016 en van de zeven kandidaten zijn er twee boven mij geëindigd. Het is even afwachten dus.
Maar het aantal op mij uitgebrachte stemmen stemt mij zeer vreugdevol!

Leesvoer

Mijn vakantietijd wordt vaak ook benut om een aantal boeken te lezen die zijn blijven liggen óf die nieuw binnenkwamen en direct gelezen wilden worden. De afgelopen tijd las ik een aantal boeken van diverse genres. Aan te raden is in elk geval de roman Dat ik u kus van auteur Griet op de Beeck. … Lees verder “Leesvoer”

SpreekalsTed
Mijn vakantietijd wordt vaak ook benut om een aantal boeken te lezen die zijn blijven liggen óf die nieuw binnenkwamen en direct gelezen wilden worden. De afgelopen tijd las ik een aantal boeken van diverse genres.
Aan te raden is in elk geval de roman Dat ik u kus van auteur Griet op de Beeck. Met schitterende dialogen en zeer goede inleving in mensen in verschillende levensstadia en dat ook nog eens adembenemend beschreven.
Evenzo subliem, maar dan in zijn eenvoud: Paolo Giordano met zijn Het zwart en het zilver. Met een mooie gevoelige schrijfstijl.
Hylke Speerstra kwam opnieuw met een fantastisch document. Nu over Indiëgangers. Met zijn Op klompen troch de dessa werd het vergelijkbaar met It wrede paradys. Prachtig taalgebruik en ik ben benieuwd hoe sommige zinnen in de Nederlandse vertaling staan.
Dit kan niet waar zijn van Joris Luyendijk stelt op een prettige maar tevens onthutsende manier het reilen en zeilen in de bankwereld aan de orde.
Uit Spreek als Ted hoop ik wat inspiratie opgedaan te hebben én in praktijk te kunnen brengen in mijn diensten.

Tussenbalans

Over ruim twee weken moet dit eigenlijk af zijn en in de kamer staan, compleet met beeldengroep. Fantastisch om aan te werken samen met kerststallenverzamelaar Jan de Vries. Zie voor veel meer informatie over kerststallen zijn website www.dekerstkribbe.nl. En het eindresultaat zal enigszins in de buurt komen van onderstaand voorbeeld.

Over ruim twee weken moet dit eigenlijk af zijn en in de kamer staan, compleet met beeldengroep.
Fantastisch om aan te werken samen met kerststallenverzamelaar Jan de Vries. Zie voor veel meer informatie over kerststallen zijn website www.dekerstkribbe.nl.

En het eindresultaat zal enigszins in de buurt komen van onderstaand voorbeeld.

Klaar, nu nog plaatsen

De grafmonumenten heb ik gisteren opgehaald bij Catch Totaal Belettering. Ze zijn prachtig geworden. Afbeeldingen volgen als ze herplaatst zijn. Daarvoor maak ik de komende week een afspraak.

De grafmonumenten heb ik gisteren opgehaald bij Catch Totaal Belettering. Ze zijn prachtig geworden. Afbeeldingen volgen als ze herplaatst zijn. Daarvoor maak ik de komende week een afspraak.

Bijna klaar!

De grafmonumenten zijn bijna klaar! Vanmorgen het proces van plotten van de folie, het aanbrengen ervan en het in de primer zetten gevolgd. Nu drogen en vandaag of morgen komen de letters in de definitieve lak. Volgende week plaatsen wellicht???

Catch Totaal Belettering - Oosterwolde

De grafmonumenten zijn bijna klaar! Vanmorgen het proces van plotten van de folie, het aanbrengen ervan en het in de primer zetten gevolgd. Nu drogen en vandaag of morgen komen de letters in de definitieve lak.
Volgende week plaatsen wellicht???

Attent !

Kijk, dat zijn de mensen die weten wat voorbereiden inhoudt: Vandaag in het (in veel plaatsen inmiddels afgeschafte) afsluitende consistoriegebed, had de vrouwelijke ouderling van dienst aandacht voor “de voorganger die deze week zijn geboortedag viert.” Toevallige bijkomstigheid: ook de organist van vandaag viert op dezelfde dag als ik zijn verjaardag! Van harte, Piet Soorsma … Lees verder “Attent !”

Kijk, dat zijn de mensen die weten wat voorbereiden inhoudt: Vandaag in het (in veel plaatsen inmiddels afgeschafte) afsluitende consistoriegebed, had de vrouwelijke ouderling van dienst aandacht voor “de voorganger die deze week zijn geboortedag viert.” Toevallige bijkomstigheid: ook de organist van vandaag viert op dezelfde dag als ik zijn verjaardag! Van harte, Piet Soorsma !!

Geïnspireerd

Waar een klusje bij de Schrieversronte al toe kan leiden. Op 12 juli was er bij de handboekbindmanifestatie en verder elk weekend van Open Stal een miniworkshop handboekbinden in het gebouw van de Schrieversronte in Oldeberkoop; en ik ben verkocht! Prachtig. In november ga ik dus maar een beginnerscursus volgen van vier zaterdagen. Thuis enkele … Lees verder “Geïnspireerd”

Waar een klusje bij de Schrieversronte al toe kan leiden. Op 12 juli was er bij de handboekbindmanifestatie en verder elk weekend van Open Stal een miniworkshop handboekbinden in het gebouw van de Schrieversronte in Oldeberkoop; en ik ben verkocht! Prachtig. In november ga ik dus maar een beginnerscursus volgen van vier zaterdagen. Thuis enkele miniboekjes gebonden en als felicitatiekaartjes verstuurd. Leuk om er in te komen. Als iemand nog boekbindersmaterialen weet tegen een geschikte prijs: WELKOM !!

Volgende stap

Gecoat met RAL 9005 (zwart) en nu wachten op de belettering (in gebroken wit). Een mooi proces zo. De planning is om begin september de hartjes weer terug te plaatsen.

Gecoat met RAL 9005 (zwart) en nu wachten op de belettering (in gebroken wit).
Een mooi proces zo.
De planning is om begin september de hartjes weer terug te plaatsen.

Fietsrouteboekje

Vanmiddag gepresenteerd in De Oude Hof in Appelscha: deel 4 in de serie routegidsjes van de Stichting Stellingwarver Schrieversronte. “Fietsen in en om Appelscha”. Routelengte kernroute is 28,5 kilometer. Door (een of meerdere van de) drie extra lussen te rijden zijn acht combinaties mogelijk. De maximale lengte is 61 km. Verkrijgbaar van Bruna Oosterwolde

Vanmiddag gepresenteerd in De Oude Hof in Appelscha: deel 4 in de serie routegidsjes van de Stichting Stellingwarver Schrieversronte. “Fietsen in en om Appelscha”.
Routelengte kernroute is 28,5 kilometer. Door (een of meerdere van de) drie extra lussen te rijden zijn acht combinaties mogelijk. De maximale lengte is 61 km.
Verkrijgbaar van Bruna Oosterwolde