Driedaagse werkweek vanwege..

Deze week m’n eerste driedaagse werkweek voor Accare. Het speelde al langer door m’n hoofd, maar de knoop is definitief doorgehakt na het besluit om in te gaan op het verzoek om vanaf 1-9-2011 de pagina Kerk & Samenleving van de Nieuwe Ooststellingwerver te verzorgen. Volgende week de eerste krant met ‘mijn’ pagina. Deze week … Lees verder “Driedaagse werkweek vanwege..”

Deze week m’n eerste driedaagse werkweek voor Accare. Het speelde al langer door m’n hoofd, maar de knoop is definitief doorgehakt na het besluit om in te gaan op het verzoek om vanaf 1-9-2011 de pagina Kerk & Samenleving van de Nieuwe Ooststellingwerver te verzorgen.
Volgende week de eerste krant met ‘mijn’ pagina. Deze week veel gebeld, gemaild en een interview afgenomen. Er werd ruimte geboden om te restylen, dat voelt goed – geen pionnenpositie maar gelegenheid om mee te denken.
Er worden direct al enkele wijzigingen doorgevoerd t.o.v. de pagina zoals die vandaag voor het laatst verschijnt:
– Kerk & Historie verandert in Kerk & Samenleving
– Er komt een (voorlopig) tweewekelijkse column van een predikant, voorganger of andere vertegenwoordiger van een kerkgenootschap en Raad van Kerken. Zelf doe ik mee en bijt volgende week het spits af.
– Er komen diverse lays (paginaformats) voor de pagina; dat houdt in dat die niet elke week dezelfde layout hoeft te hebben; er kan dus gevarieerd worden.
– Mijn plan is om de kerkdiensten te plaatsen op alfabetische volgorde van plaatsnamen.
Omdat de pagina Kerk & Samenleving gaat heten, zal niet alleen over (strikt) kerkelijke aangelegenheden worden geschreven.
Volgende week daarom een bijdrage over de Internationale Ziekendag uitgaande van de Zonnebloem.

Voor suggesties m.b.t. de pagina houd ik mij van harte aanbevolen !

De moed tot het onmogelijke

Dit boek is verschenen met de ondertitel: Kierkegaard en Zen. Kierkegaard heeft mijn warme belangstelling altijd gehad, dus was het enthousiasme van een collega over dit boek reden het (tweedehands via bol.com) aan te schaffen. Geen eenvoudige stof overigens. Dat geldt voor de werken van Kierkegaard zelf, maar ook voor dit boek. Het eerste hoofdstuk … Lees verder “De moed tot het onmogelijke”

Dit boek is verschenen met de ondertitel: Kierkegaard en Zen.
Kierkegaard heeft mijn warme belangstelling altijd gehad, dus was het enthousiasme van een collega over dit boek reden het (tweedehands via bol.com) aan te schaffen.
Geen eenvoudige stof overigens. Dat geldt voor de werken van Kierkegaard zelf, maar ook voor dit boek. Het eerste hoofdstuk (van de hand van Ton Lathouwers) is ronduit taai te noemen. Toen ik dat in een tweet de wereld instuurde kwam er direct een reactie dat ik met het laatste hoofdstuk had moeten beginnen. Maar ja ik was al op blz. 75.
Lathouwers beschrijft de relatie/overeenkomsten tussen Kierkegaard en Zen aan de hand van twee auteurs: Hisamatsu Shin’ichi en Lev Sjestov.
Een prachtig citaat van blz. 62 (Hisamatsu): “Wat onder geloof moet worden verstaan, is echter niet: geloven in iets dat van buitenaf gegeven is of wordt opgelegd. Integendeel, het is geloof dat oprijst uit het probleem zelf dat besloten ligt in de diepte van het menselijk bestaan. Het is totaal niet: geloof in iets dat wordt geleerd of in een uiteindelijk dogma waaraan men niet mag twijfelen. Integendeel: het is twijfel, twijfel tot het bittere einde. En precies dan en precies daar is er: het grote geloof dat in ons oprijst.”

Mooi !

Verstaand

Een maegien vragt an heur mem: “Van wie heb ik aenlik mien verstaand?” Mem zegt: “Dat hej’ van jow heit, want ik heb mienend nog.” (bron: Klaas Boersma op de Stellingwarver Spreukekelinder 17/18 augustus 2011)

Een maegien vragt an heur mem: “Van wie heb ik aenlik mien verstaand?”
Mem zegt: “Dat hej’ van jow heit, want ik heb mienend nog.”

(bron: Klaas Boersma op de Stellingwarver Spreukekelinder 17/18 augustus 2011)

Ave Maria

Op deze Maria Hemelvaart een fantastisch kunstig uitgevoerde versie van het Ave Maria. Klik HIER om het youtube-filmpje af te spelen.

Op deze Maria Hemelvaart een fantastisch kunstig uitgevoerde versie van het Ave Maria.

Klik HIER om het youtube-filmpje af te spelen.