Laatste uitzending ….

Vanavond heb ik de laatste uitzending van Kerknieuws van de lokale omroep Odrie (Ooststellingwerf) gepresenteerd. Ondanks intensieve pogingen (oproepen, persberichten en persoonlijke benadering) om presentatoren te krijgen is dat niet gelukt. Na ruim zestien jaar is daarmee een einde gekomen aan het informatieve programma met kerkelijk en kerkelijk verwant nieuws. Of dat jammer is? Dat … Lees verder “Laatste uitzending ….”

Vanavond heb ik de laatste uitzending van Kerknieuws van de lokale omroep Odrie (Ooststellingwerf) gepresenteerd. Ondanks intensieve pogingen (oproepen, persberichten en persoonlijke benadering) om presentatoren te krijgen is dat niet gelukt.
Na ruim zestien jaar is daarmee een einde gekomen aan het informatieve programma met kerkelijk en kerkelijk verwant nieuws.
Of dat jammer is? Dat is de vraag. Onduidelijk was hoe het zit met de luisterdichtheid. Er kwam weinig tot geen respons op uitzendingen.
Ik ben dan ook zeer benieuwd of er gereageerd wordt op de aankondiging vanavond dat het de laatste keer was.
De komende weken wordt het uur gevuld met (gospel)muziek waarbij tussendoor aan de laatste uitzending van Kerknieuws wordt gerefereerd.
Op dit moment is nog onduidelijk of de kerkdiensten wel uitgezonden zullen worden.

Een tijdperk is afgesloten.

Kind van het Ereveld

Als donateur van de Stichting Dodenakkers.nl kreeg ik twee weken geleden het boek van journalist Remco Reiding over het Russisch Ereveld in Leusden: “Kind van het Ereveld”. Een goed geschreven boek waar de auteur zijn eigen bewogen levensverhaal in kleine flarden door zijn zoektocht naar nabestaanden van de in Leusden begraven (Sovjet-)Russen weeft. Met door … Lees verder “Kind van het Ereveld”

Als donateur van de Stichting Dodenakkers.nl kreeg ik twee weken geleden het boek van journalist Remco Reiding over het Russisch Ereveld in Leusden: “Kind van het Ereveld”.
Een goed geschreven boek waar de auteur zijn eigen bewogen levensverhaal in kleine flarden door zijn zoektocht naar nabestaanden van de in Leusden begraven (Sovjet-)Russen weeft. Met door het hele boek heen uiteraard ook nog eens de verschrikkingen van de lotgevallen van de betreffende soldaten.
Een aangrijpend verhaal, waarbij ik als lezer het enthousiasme meeproefde bij het welslagen van het leggen van contacten met nabestaanden. Een kanp stuk onderzoek.