En hij staat !!

Vanavond was in onze huiskamer de try-out van het Doe-orgel! Een schitterend project met OBS De Toekan waar kinderen van groep drie morgen dit orgeltje in elkaar mogen zetten en er vervolgens op mogen spelen. Dit allemaal mede in het kader van het 150-jarige Noorman-orgel in de Dorpskerk van Oosterwolde. Een prachtig project om aan … Lees verder “En hij staat !!”

Doe-orgel
Doe-orgel

P1020527

Vanavond was in onze huiskamer de try-out van het Doe-orgel! Een schitterend project met OBS De Toekan waar kinderen van groep drie morgen dit orgeltje in elkaar mogen zetten en er vervolgens op mogen spelen. Dit allemaal mede in het kader van het 150-jarige Noorman-orgel in de Dorpskerk van Oosterwolde. Een prachtig project om aan mee te mogen werken. Zondagmiddag 3 april is dit orgeltje te bewonderen in de Dorpskerk.

Orgel-project

Over drie weken start voor mij een ‘orgelweek’ waarbij ik op twee fronten bij betrokken ben. Eén rode draad is natuurlijk het 150-jarige Noormanorgel. De tweede draad die daarbij een rol speelt is dit Doe-orgel. Geheel opgebouwd te bezichtigen op 3 april ’s middags in de Dorpskerk in Oosterwolde tijdens de jubileumviering (15.00 tot ca. … Lees verder “Orgel-project”

Doe-orgel

Over drie weken start voor mij een ‘orgelweek’ waarbij ik op twee fronten bij betrokken ben. Eén rode draad is natuurlijk het 150-jarige Noormanorgel. De tweede draad die daarbij een rol speelt is dit Doe-orgel. Geheel opgebouwd te bezichtigen op 3 april ’s middags in de Dorpskerk in Oosterwolde tijdens de jubileumviering (15.00 tot ca. 17.00 uur)

Droom en daad

Een vrij weekend geeft mooi de gelegenheid om leeswerk in te halen. ‘De mythe van het economisme’ van Jesse Klaver leest vlot weg en biedt een helder ‘pleidooi voor nieuw idealisme’, zoals de ondertitel luidt. Daar sluit ‘Droom & daad’ van Ahmed Aboutaleb heel mooi bij aan. Met de lotgevallen van joodse onderuikers als basisverhaal … Lees verder “Droom en daad”

imageEen vrij weekend geeft mooi de gelegenheid om leeswerk in te halen. ‘De mythe van het economisme’ van Jesse Klaver leest vlot weg en biedt een helder ‘pleidooi voor nieuw idealisme’, zoals de ondertitel luidt. Daar sluit ‘Droom & daad’ van Ahmed Aboutaleb heel mooi bij aan. Met de lotgevallen van joodse onderuikers als basisverhaal pleit hij voor het verwezenlijken van persoonlijke doelen, maar op een zodanige manier dat het leidt tot een samen-leving: van ik en dromen naar wij en daden.

Pareltje

Een schitterend boekje over een tienjarig jongetje dat aan leukemie lijdt en brieven schrijft aan God. In de laatste tien dagen van zijn leven wordt hij elke dag ’tien jaar’ ouder. Ontroerend boekje over hoe verschillende mensen (hijzelf, zijn ouders. zijn arts en de verpleegkundigen) omgaan met de eindigheid van zijn leven; over bezoek’oma’ Rozerood … Lees verder “Pareltje”

Oscar

Een schitterend boekje over een tienjarig jongetje dat aan leukemie lijdt en brieven schrijft aan God. In de laatste tien dagen van zijn leven wordt hij elke dag ’tien jaar’ ouder. Ontroerend boekje over hoe verschillende mensen (hijzelf, zijn ouders. zijn arts en de verpleegkundigen) omgaan met de eindigheid van zijn leven; over bezoek’oma’ Rozerood die Oscar aanraadt brieven te schrijven aan God en die hem verhaalt over ‘haar’ worstelcarrière. Over zijn ‘relatie’ met een meisje dat ook in het ziekenhuis is opgenomen én over zijn kwajongensstreken. Zeer de moeite waard!

Geduld met God

Het boek met deze titel, van Tomás Halík, draagt als ondertitel: Twijfel als brug tussen geloven en niet-geloven. Het boek begint als een verrassend pleidooi om de weifelaars en twijfelaars (Halík noemt dat de Zacheüssen onder ons) te omarmen omdat ze ons blikveld kunnen verruimen en ons zelf ruimte geven voor eigen zoeken en vragen … Lees verder “Geduld met God”

C CMYK Gedult met God .indd

Het boek met deze titel, van Tomás Halík, draagt als ondertitel: Twijfel als brug tussen geloven en niet-geloven.
Het boek begint als een verrassend pleidooi om de weifelaars en twijfelaars (Halík noemt dat de Zacheüssen onder ons) te omarmen omdat ze ons blikveld kunnen verruimen en ons zelf ruimte geven voor eigen zoeken en vragen (en weifel en twijfel). Het maakt m.i. niet waar wat het belooft omdat in de tweede helft van het boek, ondanks zijn pleidooi dit niet te doen, tóch een vorm van ‘bekeringsdrang’ om de hoek komt kijken.
Desalniettemin een zeer lezenswaardig boek waaruit ik veel passages heb overgenomen om eens als citaat te kunnen opvoeren.

Update

Omdat Tobias een erg moeilijke start kende en er grote zorgen waren, wil ik, nu het weer beter gaat, uit dankbaarheid en blijdschap een actuele foto laten zien. Tobias op 14 februari 2015.

P1010075

Omdat Tobias een erg moeilijke start kende en er grote zorgen waren, wil ik, nu het weer beter gaat, uit dankbaarheid en blijdschap een actuele foto laten zien. Tobias op 14 februari 2015.

Attent !

Kijk, dat zijn de mensen die weten wat voorbereiden inhoudt: Vandaag in het (in veel plaatsen inmiddels afgeschafte) afsluitende consistoriegebed, had de vrouwelijke ouderling van dienst aandacht voor “de voorganger die deze week zijn geboortedag viert.” Toevallige bijkomstigheid: ook de organist van vandaag viert op dezelfde dag als ik zijn verjaardag! Van harte, Piet Soorsma … Lees verder “Attent !”

Kijk, dat zijn de mensen die weten wat voorbereiden inhoudt: Vandaag in het (in veel plaatsen inmiddels afgeschafte) afsluitende consistoriegebed, had de vrouwelijke ouderling van dienst aandacht voor “de voorganger die deze week zijn geboortedag viert.” Toevallige bijkomstigheid: ook de organist van vandaag viert op dezelfde dag als ik zijn verjaardag! Van harte, Piet Soorsma !!

Na (dit) Leven

Vandaag uitgelezen: Na dit Leven, van de auteur Eben Alexander, Amerikaans neurochirurg die een week in coma ligt en bijna letterlijk uit de dood terugkwam; Hij was helemaal opgegeven, maar kwam plots weer in deze wereld terug. Ik heb meer van dergelijke ervaringen gelezen en had eigenlijk gezegd van dit boek iets meer verwachtingen dan … Lees verder “Na (dit) Leven”

Vandaag uitgelezen: Na dit Leven, van de auteur Eben Alexander, Amerikaans neurochirurg die een week in coma ligt en bijna letterlijk uit de dood terugkwam; Hij was helemaal opgegeven, maar kwam plots weer in deze wereld terug. Ik heb meer van dergelijke ervaringen gelezen en had eigenlijk gezegd van dit boek iets meer verwachtingen dan er zijn uitgekomen. Lijkt veel op ‘Wakker worden’ van Janneke Wielaert-de Haan.
Dergelijke boeken zijn voor mij niet nodig om te beseffen dat ‘er meer is’. Toch is deze verzorgde gebonden uitgave vlot geschreven en nodigt het wel uit om het wel helemaal uit te lezen.