Gelezen: van Torgny Lindgren: Norrlandse aquavit

Olof Helmersson was opwekkingsprediker – zijn eerste roeping – in Västerbotten (Zweden), maar na een ’tijdrovende’ nieuwe bekering reist hij op z’n oude dag terug naar die streek om de bekering (destijds door hém) van al die mensen weer ongedaan te maken en hen ervan te overtuigen dat ‘er niets is’ en ook ‘nooit geweest … Lees verder “Gelezen: van Torgny Lindgren: Norrlandse aquavit”

Olof Helmersson was opwekkingsprediker – zijn eerste roeping – in Västerbotten (Zweden), maar na een ’tijdrovende’ nieuwe bekering reist hij op z’n oude dag terug naar die streek om de bekering (destijds door hém) van al die mensen weer ongedaan te maken en hen ervan te overtuigen dat ‘er niets is’ en ook ‘nooit geweest is’. Probleem is dat er van alle bekeerlingen slechts twee over zijn: velen zijn al afvallig geworden zonder hem of zijn overleden. Desondanks brengt hij er nog geruime tijd door om van iedereen nog afscheid te nemen hetgeen bijzondere momenten oplevert.
Een prachtig boek!
Lindgren heeft blijkbaar meer geschreven met een godsdienstige inslag. Zojuist via Marktplaats zijn ‘Batseba” aangeschaft.