Kind van het Ereveld

Als donateur van de Stichting Dodenakkers.nl kreeg ik twee weken geleden het boek van journalist Remco Reiding over het Russisch Ereveld in Leusden: “Kind van het Ereveld”. Een goed geschreven boek waar de auteur zijn eigen bewogen levensverhaal in kleine flarden door zijn zoektocht naar nabestaanden van de in Leusden begraven (Sovjet-)Russen weeft. Met door … Lees verder “Kind van het Ereveld”

Als donateur van de Stichting Dodenakkers.nl kreeg ik twee weken geleden het boek van journalist Remco Reiding over het Russisch Ereveld in Leusden: “Kind van het Ereveld”.
Een goed geschreven boek waar de auteur zijn eigen bewogen levensverhaal in kleine flarden door zijn zoektocht naar nabestaanden van de in Leusden begraven (Sovjet-)Russen weeft. Met door het hele boek heen uiteraard ook nog eens de verschrikkingen van de lotgevallen van de betreffende soldaten.
Een aangrijpend verhaal, waarbij ik als lezer het enthousiasme meeproefde bij het welslagen van het leggen van contacten met nabestaanden. Een kanp stuk onderzoek.