Alweer eentje…

Eerder waren er al beschrijvingen van enkele van zijn boeken die ik las, maar ook de laatste van Irvin D. Yalom mag er zijn: Het raadsel Spinoza. Prachtig hoe werkelijk gebeurde elementen met fictie zijn verweven tot een schitterend boek. De hoofdstukken over de twee hoofdpersonen Baruch (Bento) Spinoza en Alfred Rosenberg wisselen elkaar keurig … Lees verder “Alweer eentje…”

Eerder waren er al beschrijvingen van enkele van zijn boeken die ik las, maar ook de laatste van Irvin D. Yalom mag er zijn: Het raadsel Spinoza.
Prachtig hoe werkelijk gebeurde elementen met fictie zijn verweven tot een schitterend boek. De hoofdstukken over de twee hoofdpersonen Baruch (Bento) Spinoza en Alfred Rosenberg wisselen elkaar keurig af. Vaak zijn na een bejubeld eerste boek de latere werken van auteurs van minder allure. Zo niet bij Yalom. Goed gedocumenteerd en hiermee een leuke eerste kennismaking (voor mij althans) met het werk van deze Nederlandse filsoof. Daarom nu maar de door Theun de Vries geschreven – maar nog niet gelezen -biografie uit de kast gehaald.