Uitvaartbegeleiding

Ben ruim twee weken geleden gestart met een cursus Uitvaartdiensten leiden (de kerkelijke dienst of wat mij betreft ook een minder kerkelijke ‘plechtigheid’) en heb daarom zojuist het boekje Vaarwel aangeschaft, geschreven door Monique Spangenberg. Een erg mooi naslagwerk voor iedereen die zich professioneel met toespraken bij uitvaarten bezighoudt of met het schrijven van een … Lees verder “Uitvaartbegeleiding”

Ben ruim twee weken geleden gestart met een cursus Uitvaartdiensten leiden (de kerkelijke dienst of wat mij betreft ook een minder kerkelijke ‘plechtigheid’) en heb daarom zojuist het boekje Vaarwel aangeschaft, geschreven door Monique Spangenberg.
Een erg mooi naslagwerk voor iedereen die zich professioneel met toespraken bij uitvaarten bezighoudt of met het schrijven van een In Memoriam of iets dergelijks.
Maar ook mensen die gewoon iets persoonlijks willen schrijven aan nabestaanden, kunnen er inspiratie uit halen.
Het boek biedt een goede structuur en laat je kiezen uit alternatieve invalshoeken waarna de verdieping wordt gezocht.
Erg inspirerend.
Als bronnen van meer pastorale aard zijn de boeken van Manu Keirse aan te bevelen, zowel voor nabestaanden als voor hen die de begeleiding van of bezoekwerk aan nabestaanden op zich nemen.