Graven in het verleden

Deze kop staat voor een aantal betekenissen van activiteiten waarmee ik me onder andere heb bezig gehouden de laatste tijd. 1. Archiefonderzoek: weliswaar te weinig, maar ik ben enkele stapjes verder in het Bähleronderzoek. Ook kocht ik enkele oude boekwerkjes die voorouders van Louis Adriën hebben geschreven of waataan ze hebben meegewerkt. 2. Met een … Lees verder “Graven in het verleden”

Deze kop staat voor een aantal betekenissen van activiteiten waarmee ik me onder andere heb bezig gehouden de laatste tijd.
1. Archiefonderzoek: weliswaar te weinig, maar ik ben enkele stapjes verder in het Bähleronderzoek. Ook kocht ik enkele oude boekwerkjes die voorouders van Louis Adriën hebben geschreven of waataan ze hebben meegewerkt.
2. Met een vriend ben twee keer op sneuptocht geweest door de Stellingwerven op zoek naar verdwenen kerken. Verdwenen in die zin dat restanten van kerken in de bodem zitten op plekken waar je het bepaald niet zou verwachten: midden in een weiland of in een zompig moerasachtiggebied. Schitterend om juist dán stenen aan te treffen.
3. Logischer is het om restanten van kerken te vinden bij oude begraafplaatsen; maar het mooiste is dat dan natuurlijk bij begraafplaatsen die niet meer als zodanig bekend of herkenbaar zijn.
Kortom: ik ben de laatste tijd met spannende zaken bezig – archeologie. In één woord: fantastisch!

Goed afgerond

Oudjaarsavond 23.40 uur: de BTW-aangifte en bijna de hele boekhouding over 2012 klaar. Dat is een mooie afronding van 2011. Tussendoor enkele puzzels opgelost of PROBEREN op te lossen. Bij het bijbels cryptorgram van het Friesch Dagblad en bij de cryptowerf van de Nieuwe Ooststellingwerver moeten er nog drie, maar ja, die laatsten….. Volzin had … Lees verder “Goed afgerond”

Oudjaarsavond 23.40 uur: de BTW-aangifte en bijna de hele boekhouding over 2012 klaar.
Dat is een mooie afronding van 2011.
Tussendoor enkele puzzels opgelost of PROBEREN op te lossen.
Bij het bijbels cryptorgram van het Friesch Dagblad en bij de cryptowerf van de Nieuwe Ooststellingwerver moeten er nog drie, maar ja, die laatsten…..
Volzin had dit jaar een mooie kerstpuzzel, met een heel eigen karakter. Mooi!