Liturgisch bloemstuk

(gemaakt door Janna Klijnstra) Gisteren op Bijbelzondag een dienst gehad over o.a. de Psalmen met daarin centraal Psalm 150. Het jaarthema van het Nederlands Bijbelgenootschap is: “Zing, bid, fluister, schreeuw – Wijze woorden uit de Psalmen” Fantastisch hoe het liturgisch bloemstuk daarbij was aangepast. Erg jammer dat het geluid bij de videoclip met Ramses Shaffy … Lees verder “Liturgisch bloemstuk”

Liturgisch bloemstuk
(gemaakt door Janna Klijnstra)

Gisteren op Bijbelzondag een dienst gehad over o.a. de Psalmen met daarin centraal Psalm 150.
Het jaarthema van het Nederlands Bijbelgenootschap is: “Zing, bid, fluister, schreeuw – Wijze woorden uit de Psalmen”
Fantastisch hoe het liturgisch bloemstuk daarbij was aangepast.

Erg jammer dat het geluid bij de videoclip met Ramses Shaffy niet werkte.
Daarom HIER de link naar de youtubeclip.

Graven in de gemeente

Begraafplaats Appelscha (Oosterse Es) Niet graven in de grond, maar een overzicht van de begraafplaatsen en kerkhoven in de gemeente Ooststellingwerf. Dat is waar ik al een tijdje mee bezig ben (dus toch ook juist wél: ‘graven’ in de grond). Alle begraafplaatsen zijn inmiddels bezocht, veel foto’s gemaakt, contacten gelegd en de eerste grove schetsen … Lees verder “Graven in de gemeente”

Graf grootouders Bruinsma
Begraafplaats Appelscha (Oosterse Es)

Niet graven in de grond, maar een overzicht van de begraafplaatsen en kerkhoven in de gemeente Ooststellingwerf. Dat is waar ik al een tijdje mee bezig ben (dus toch ook juist wél: ‘graven’ in de grond). Alle begraafplaatsen zijn inmiddels bezocht, veel foto’s gemaakt, contacten gelegd en de eerste grove schetsen van de publicatie staan op papier. Of het ooit een boekje in de handel wordt via een uitgever, dat weet ik nog niet, maar anders breng ik het zelf wel op de markt.

Mocht iemand materiaal hebben dat betrekking heeft op begraafplaatsen in Ooststellingwerf: ik houd me aanbevolen ! Maar ook meer algemene informatie kan goed van pas komen.
Het kan daarbij bijvoorbeeld gaan om Bewijsstukken van eigendom van graven, reglementen van begraafplaatsen, specifieke bijzonderheden, vroegere nota’s van graven en dergelijke. Ik maak er graag een scan of kopie van!! Ook tips voor de publicatie worden graag ontvangen.

En nog meer

‘k Heb de smaak helemaal te pakken. Wat een wonderen om ons heen! Dit is de Grote oranje bekerzwam. Zomaar langs een fietspad bij Ravenswoud. Geen zeldzame dwergvaalhoed, maar wel zeldzaam mooi!!

Grote oranje bekerzwam naast fietspad bij Ravenswoud)

‘k Heb de smaak helemaal te pakken. Wat een wonderen om ons heen! Dit is de Grote oranje bekerzwam. Zomaar langs een fietspad bij Ravenswoud. Geen zeldzame dwergvaalhoed, maar wel zeldzaam mooi!!

En meer paddenstoelen

De Grote sponszwam Een excursie van Staatsbosbeheer leverde weer veel nieuw materiaal op. Tot op het lijf nat geworden van de stromende regen, maar desalniettemin een fantastische ochtend gehad en de Grote sponszwam gescoord.

Grote Sponszwam
De Grote sponszwam

Een excursie van Staatsbosbeheer leverde weer veel nieuw materiaal op. Tot op het lijf nat geworden van de stromende regen, maar desalniettemin een fantastische ochtend gehad en de Grote sponszwam gescoord.