Nog meer boeken

Inmiddels ook gelezen: Simone Weil – de ‘rode Jeanne d’Arc’ van Angelica Krogmann; geen eenvoudige lectuur maar het geeft een mooi inzicht in het denken en handelen van deze moderne mystica. Ook: Hoe God verscheen in Saksenkand. Een fraai werkje van Dirk Otten. Hij beschrijft het ontstaan van het christendom in onze contreien en biedt … Lees verder “Nog meer boeken”

Inmiddels ook gelezen: Simone Weil – de ‘rode Jeanne d’Arc’ van Angelica Krogmann; geen eenvoudige lectuur maar het geeft een mooi inzicht in het denken en handelen van deze moderne mystica.
Ook: Hoe God verscheen in Saksenkand. Een fraai werkje van Dirk Otten. Hij beschrijft het ontstaan van het christendom in onze contreien en biedt tevens een geschiedenis van de Saksen en hun lange strijd tegen overheersing en kerstening.
Tenslotte Jeff Foster: Het begin van het nu. Een verhaal van zijn plotselinge inzicht dat het ‘hier en nu’ gebeurt. Verder is er niets!
Weliswaar een inspirerend boekwerkje, maar het is, denk ik, niet toevallig dat hij tot dit inzicht komt na jarenlang zoeken naar verlichting, bevrijding en dergelijke. De eenvoud waarmee hij ons oproept zijn inzicht ook over te nemen en te omarmen komt daardoor wat te gemakkelijk over. en zo eenvoudig is het allemaal toch niet……of wel?