Wijsheid

Ook uitgelezen nu: Paden van wijsheid (Ben Bos) en Leef vanuit je verbeelding (Stephen R. Covey). Het eerste is een boekje waarin de auteur Psychosynthese benadert vanuit (toetst aan, zegt hij zelf) diverse oude bronnen. Zoals met veel van dergelijke bronnen, zijn er die ik kan omarmen (Tao bv.) en andere (bv. I-Tjing of Tarot) … Lees verder “Wijsheid”

Ook uitgelezen nu: Paden van wijsheid (Ben Bos) en Leef vanuit je verbeelding (Stephen R. Covey).
Het eerste is een boekje waarin de auteur Psychosynthese benadert vanuit (toetst aan, zegt hij zelf) diverse oude bronnen. Zoals met veel van dergelijke bronnen, zijn er die ik kan omarmen (Tao bv.) en andere (bv. I-Tjing of Tarot) waar ik minder mee heb of het zou al moeten zijn door iets dat dichtbij de Wet van synchroniciteit komt: een uitspraak of betekenis van een kaart krijgt betekenis op het moment dat ik die hoor. Zoals je een Bijbeltekst of een Dagelijkse Gedachte of een spreuk van een Inzichtkaart de hele dag met je meeneemt. Inspirerend dus.
Dat geldt ook voor het boekje met veel citaten van de inmiddels overleden Stephen R. Covey. Een schat aan spirituele uitspraken gegroepeerd rondom bijna twintig thema’s met verwijzing naar de negen boeken van Covey (en andere bronnen) waaruit ze zijn gedestilleerd. Een boekje om niet in een keer uit te lezen, maar om achter de hand te hebben en zo nu en dan te raadplegen over bepaalde thema’s.
Bij empathie bijvoorbeeld: Om anderen te kunnen beïnvloeden, moet je beïnvloedbaar zijn.
Zeer lezenswaardig dus!