Een pamflet (boekje van nog geen vijf euro) van theolooog en politicus Ruard Ganzevoort. Ondertitel: Waarom de theologie haar claim op de waarheid moet opgeven.
Een boekje waarin de schrijver veel verwijst naar muziek, films en boeken. Daarmee aangevend zelf behoorlijk cultureel onderlegd te zijn. Het lijkt mij teveel gevraagd om een dergelijke eruditie ook te verwachten bij de doorsnee voorgangers op zondag.
De verwijzingen naar bv. Droomland en Frans Bauer en zijn laatste hoofdstukken – die hij uitwerkingen noemt – roepen bij mij toch wel de vraag op hoe die uitwerkingen concreet gestalte zouden moeten (kunnen) krijgen, bijvoorbeeld in kerkdiensten.
Wel onderschrijf ik dat er meer op ‘ooghoogte’ gecommuniceerd zou moeten worden, meer aansluitend bij de leef- en belevingswereld van de gesprekspartner(s). En dat kan wellicht met verwijzing naar André Hazes, Frans Bauer of As it is in heaven.
Maar het kan volgens mij ook door sowieso eens wat andere benaderingen van teksten te hanteren.
Het is namelijk de vraag of de Hazes- en Bauerfans nog in de kerk zitten.
Ik vrees namelijk dat de kerk al te laat is met het opgeven van haar claim op de waarheid……..
Spelen met heilig vuur
Een pamflet (boekje van nog geen vijf euro) van theolooog en politicus Ruard Ganzevoort. Ondertitel: Waarom de theologie haar claim op de waarheid moet opgeven. Een boekje waarin de schrijver veel verwijst naar muziek, films en boeken. Daarmee aangevend zelf behoorlijk cultureel onderlegd te zijn. Het lijkt mij teveel gevraagd om een dergelijke eruditie ook … Lees verder “Spelen met heilig vuur”